Printre categoriile principale de produse importate de către Comartrade, se află schimbătoarele de căldură, utilizate pentru operațiunile ce sunt însoțite de trecerea căldurii.

Schimbatoarele de căldură au diferite tipuri de funcționare, și anume:

  • Pot funcționa ca aparate principale, reprezentând părți componente ale unor procese tehnologice sau termice;
  • Pot funcționa ca aparate auxiliare – introduse pentru susținerea economiei de căldură sau de substanță.

Schimbătorul de căldură tubular – Caracteristici. Ce trebuie să știi despre schimbătorul de căldură tubular.

Schimbătorul de căldură tubular poate fi utilizat în numeroase domenii, dar în special în industria chimică și petrolieră. Această compatibilitate este dată de diversitatea treptelor de temperatură și presiune și de posibilitatea de a vehicula lichide cu un factor de depunere ridicat.

Materialele folosite pentru confecționarea schimbătoarelor de căldură tubulare sunt oțelul carbonul, oțel inox, aliaje de titan și altele din aceeași categorie.

Componentele unui schimbător de căldură tubular sunt următoarele: manta, capac inferior, capac superior, placa tubulară inferioară, placa tubulară superioară, fascicul de țevi, racorduri, flanșe și suport.

Ce trebuie sa știi despre schimbătorul de căldură tubular?

Schimbătoarele de căldură tubulare sunt cele mai răspândite aparate de transfer de caldură și se utilizează în cazul suprafețelor mari de transfer termic. Acestea pot fi folosite atât pentru uz industrial, cât și pentru uz casnic, deoarece există mai multe tipuri și dimensiuni.

Procesele termice pentru care pot fi folosite schimbatoarele de căldură sunt: încălzire, răcire, fierbere, evaporare, solidificare, condensare, topire și diferite alte reacții chimice.

Câteva din multiplele scopuri pentru care pot fi utilizare schimbătoarele de căldură tubulare sunt: pe post de preîncălzitor, pe post de condensator de suprafața, pe post de răcitor, pe post de recuperator și altele.

Cum se curăță schimbătorul de căldură tubular. Tipuri de depuneri.

Depunerile duc la incapacitatea de a se realiza transferul termic. Depunerile sunt reprezentate de: cruste (săruri de Ca și Mg), nămol, microbiologice, produse de coroziune. Pentru a putea curăța schimbătorul de căldură este necesară scoaterea acestuia din circuit. Aceste poate fi curățat cu jeturi de apă, perii, soluții acide cu inhibitori de coroziune etc.

Companii pe piața românească care oferă soluții tehnice și produse profesionale

Comartrade este o companie ce activează pe piața românească pentru a oferi soluții tehnice și produse profesionale clienților din diferite ramuri, astfel, având o gama variată de produse pentru industria alimentară, chimică, petrolieră, a lemnului, constructoare de mașini, de producție de energie hidro și termo, compania a reușit să se impună ca un partener de încredere datorită seriozității în abordarea necesităților clienților și calitatea produselor comercializate.

Societatea vinde produse precum robineți, schimbătoare de căldură, pompe, rezistențe electrice de încălzire, reductoare de presiune și multe altele din aceeași categorie.

Majoritatea produselor și echipamentelor sunt importate direct de la parteneri europeni din Germania, Franta, Italia, Portugalia, Polonia, Elvetia, Cehia, Olanda, astfel, nu ezitați să apelați la Comartrade.