Regulatorul de presiune reprezintă o supapă care controlează presiunea unui fluid sau unui gaz la o valoare dorită, folosind un răspuns negativ de la presiunea controlată. Regulatoarele de presiune sunt folosite pentru gaze și lichide și pot fi un dispozitiv integral cu o setare a presiunii, un restrictor și un senzor, toate într-un singur corp, sau pot consta într-un senzor de presiune, un controler și o supapă de debit separat.

Există două tipuri de regulatoare: regulatoare de reducere a presiunii și regulatoare contrapresiunii.

  • Regulatorul de presiune este o supapa de control care reduce presiunea de intrare a unui fluid sau a unui gaz la o valoare normală setată la ieșire. Este o supapă normală deschisă și este instalată în amonte cu echipamentele sensibile la presiune;
  • Regulatorul de contrapresiune este o supapă de control care menține presiunea stabilită pe partea de intrare pentru a putea permite curgerea atunci când presiunea de intrare depășește valoarea setată.

Ambele tipuri de regulator folosesc feedback-ul presiunii reglate ca intrare în mecanismul de control și sunt în mod obișnuit acționate de o diafragmă sau un piston cu arc care reacţionează la modificările presiunii de feedback, pentru a controla deschiderea supapei, iar în ambele cazuri supapa trebuie deschisă, foarte puțin doar pentru a menține presiunea reglată setată.

Funcția principală a unui regulator de reducere a presiunii este de a potrivi fluxul de gaz prin regulator cu cererea de gaz plasată pe acesta, menținând în același timp o presiune de ieșire suficient de constantă.

Dacă debitul de sarcină scade, atunci debitul regulatorului trebuie să scadă și el. Dacă debitul de sarcină crește, atunci debitul regulatorului trebuie să crească pentru a împiedica scăderea presiunii controlate din cauza lipsei de gaz în sistemul de presiune.

Este de dorit ca presiunea controlată să nu varieze foarte mult de la punctul de referință pentru o gamă largă de debite, dar este de asemenea de dorit ca fluxul prin regulator să fie stabil și presiunea reglată să nu fie supusă oscilațiilor excesive.

Un regulator de presiune include un element de restricție, un element de încărcare și un element de măsurare:

  • Elementul de restricție este o supapă care poate oferi o restricție variabilă a fluxului, cum ar fi o supapă cu glob sau o supapă de tip fluture;
  • Elementul de încărcare este o parte care poate aplica forța necesară elementului de restricție;
  • Elementul de măsurare funcționează pentru a determina debitul de intrare, care trebuie să fie egal cu debitul de ieșire.

Prin urmare, acestea sunt câteva din informațiile pe care vi le putem oferi prin aceasta cale digitală. Pentru mai multe informații, vă așteptăm la sediul nostru Comartrade sau așteptăm să ne adresați întrebări la numărul de telefon afișat pe site-ul nostru.