Ce este un schimbător de căldură pentru piscină?

Un schimbător de căldură pentru piscină este un sistem de încălzire al apei din piscine, care poate fi utilizat atât pentru piscinele exterioare, cât și pentru cele interioare, pentru a obține temperatura dorită a apei. Pentru a-l face funcțional, schimbătorul de căldură pentru piscină are nevoie de un agent primar, adică trebuie conectat la rețeaua termică a locuinței. Acesta are nevoie de o cantitate mare de apa.

Cele mai indicate materiale pentru acest tip de schimbător de căldură sunt titanul și oțelul inoxidabil, deoarece sunt rezistente la coroziune, durabile și permit trecerea căldurii de la sistemul de încălzire pentru a obține o creștere a temperaturii apei din piscină.

Schimbătorul de căldură pentru piscină are nevoie de cel puțin o zi pentru a ajunge la capacitate maximă iar, în unele cazuri, timpul necesar de alocat ar putea ajunge la 48 de ore.

Varianta cea mai indicată este să pui sistemul în funcțiune atunci când nu mai utilizezi piscină. Nu va fi necesar să ții non-stop în funcțiune schimbătorul de căldură, însă temporar va trebui să-l activezi pentru menținerea temperaturii apei din piscină.

Care sunt avantajele folosirii unui schimbător de căldură pentru piscină?

Avantajele utilizării acestui tip de dispozitiv sunt numeroase.

Printre ele se află următoarele:

1) Chiar și în cazul piscinelor cu debit crescut de apă, perioada de timp necesară încălzirii acesteia va fi mică;
2) Este foarte ușor de instalat și nu este o investiție atât de mare;
3)Te vei putea bucura de statul la piscină chiar și în sezonul rece;
4) Raportul calitate-preț este unul excelent, fiind un produs destinat să dureze o perioadă lungă de timp;
5) Eficiența produsului este cu mult peste a celorlalte produse din aceeași categorie.

Companii pe piața românească care oferă soluții tehnice și produse profesionale

Comartrade este o companie ce activează pe piața românească pentru a oferi soluții tehnice și produse profesionale clienților din diferite ramuri, astfel, având o gama variată de produse pentru industria alimentară, chimică, petrolieră, a lemnului, constructoare de mașini, de producție de energie hidro și termo, compania a reușit să se impună ca un partener de încredere datorită seriozității în abordarea necesităților clienților și calitatea produselor comercializate.

Societatea vinde produse precum robineți, schimbătoare de căldură, pompe, rezistențe electrice de încălzire, reductoare de presiune și multe altele din aceeași categorie.

Majoritatea produselor și echipamentelor sunt importate direct de la parteneri europeni din Germania, Franta, Italia, Portugalia, Polonia, Elvetia, Cehia, Olanda, astfel, nu ezitați să apelați la Comartrade.