Ce este o pompă electrică submersibilă și cum funcționează?

O pompă submersibilă este un instrument utilizat pentru a muta și ridica rapid apa dintr-un loc în altul. Funcționalitatea unei pompe electrice submersibile îi permite să fie folosită într-o varietate de medii, inclusiv în baie, în zonele de subsol ale casei, în taverne și în magazinele aflate sub nivelul străzii. Capacitatea sa de a goli așa-numitele ape negre este, de asemenea, una dintre caracteristicile sale distinctive. În domeniul termohidraulicii, acest tip de pompă electrică este o soluție cu adevărat inovatoare.
Pompele submersibile, cunoscute și sub numele de pompe de imersie, sunt una dintre cele mai comune forme de pompe electrice utilizate în industria sanitară și de încălzire. În general, în funcție de cerințele voastre și de contextul de utilizare, acest echipament util este folosit pentru a muta și a ridica apa dintr-un loc în altul.
Pompa submersibilă se pretează la o gamă largă de scopuri și poate satisface nevoile unei varietăți de utilizatori, în funcție de avantajul căutat în deplasarea apei și dacă este folosită pe câmp sau în grădina casei. De exemplu, o pompă submersibilă poate fi utilizată pentru a goli o locație inundată, cum ar fi o cameră, o barcă sau o magazie, în urma unei inundații de toamnă, precum și pentru a umple sau goli o piscină, pentru a îmbunătăți sistemul de irigare a unui câmp sau pentru a recupera și a aduce apa dintr-un puț la suprafață.

Avantajele și dezavantajele pompelor submersibile:

Diferența dintre o pompă submersibilă și o pompă hidraulică standard constă în faptul că prima vă permite să extrageți apă de la o adâncime de câțiva metri, cum ar fi dintr-un puț. În plus, dacă selectați o pompă submersibilă de înaltă calitate care să vă satisfacă cerințele, vă veți bucura de următoarele beneficii:

  • durabilitate sporită pe termen lung;
  • deoarece există mai puțină întreținere, este mai puțin necesară o purjare ca urmare a unei funcționări defectuoase.

În cazul pompelor, întreținerea regulată este, de asemenea, esențială pentru a minimiza inundațiile. Reducerile și ofertele la pompe pot fi găsite în catalogul nostru.
Dacă sunteți de părere că o pompă submersibilă vă satisface cerințele dumneavoastră, consultați catalogul nostru online în secțiunea de pompe și electropompe și selectați modelul care vi se potrivește cel mai bine.