Care sunt modalitățile de acționare pentru robineții de tip cuțit?

Principalele modalități de acționare pentru supapele de tip cuțit sunt următoarele:

 • Robineți de tip cuțit cu acționare electrică;
 • Robineți de tip cuțit cu acționare manuală;
 • Robineți de tip cuțit cu acționare pneumatică.

Mai jos vom detalia aceste modalități de acționare cu modele disponibile oferite de Comartrade:

Robineți tip cuțit cu acționare electrică – Aplicații standard

Robineții de tip cuțit S-GATE sunt dedicați închiderii automate a liniilor și rezervoarelor de fluide grele, nămoluri și pulberi.

Aplicațiile standard pentru aceste supape sunt tratarea apei, industria celulozei și hârtiei, industria cimentului, manipularea în vrac și industria alimentară. Servomotorul electric AUMA permite controlul de la distanță a supapei. Poate fi instalat în exterior (datorită IP67). Acest actuator are o roată manuală, un limitator de cuplu, 4 întrerupătoare de limită și o rezistență la încălzire de 20W.

Modele disponibile:

 • S-GATE 170 : cast iron body, stainless steel gate, NBR seat;
 • S-GATE 172 : stainless steel body and gate, EPDM seat;
 • S-GATE 176 : cast iron body, stainless steel gate, metal seat (no tightness: 2% kvs loss);
 • S-GATE 170 : cast iron body, stainless steel gate, NBR seat, bi-directional tightness;
 • DN50 to DN300, fitting with flanges EN 1092 PN10 (optional flanges ANSI 150) 230V AC (single-phase) or 400V AC (three-phase) power supplies.

Robineți tip cuțit cu acționare manuală – Aplicații standard

Robineții de tip cuțit cu acționare manuală sunt dedicați închiderii automate a liniilor și rezervoarelor de fluide grele, nămoluri și pulberi. Aplicațiile standard pentru aceste supape sunt tratarea apei, industria celulozei și hârtiei, industria cimentului, manipularea în vrac și industria alimentara.

Modele disponibile:

 • Ref.170: cast iron body with NBR seat;
 • Ref.171: cast iron body with EPDM seat;
 • Ref.172: stainless steel body with EPDM seat.

Robineți tip cuțit cu acționare pneumatică – Aplicații standard

Robineții de tip cuțit S-GATE sunt dedicați închiderii automate a liniilor și rezervoarelor de fluide grele, nămoluri și pulberi. Aplicațiile standard pentru aceste supape sunt tratarea apei, industria celulozei și hârtiei, industria cimentului, manipularea în vrac și industria alimentară.

Modele disponibile:

 • S-GATE 170;
 • S-GATE 172.

Companii pe piața românească care oferă soluții tehnice și produse profesionale

Pentru selectarea unui model de robinet cu clapetă fluture DPX DPAX, Comartrade vă oferă o gama largă de produse cu adaptare personalizată la cerere.

Comartrade este o companie ce activează pe piața românească pentru a oferi soluții tehnice și produse profesionale clienților din diferite ramuri, astfel, având o gama variată de produse pentru industria alimentară, chimică, petrolieră, a lemnului, constructoare de mașini, producție de energie hidro și termo și multe altele. Compania a reușit să se impună ca un partener de încredere datorită seriozității în abordarea necesităților clienților și calitatea produselor comercializate.

Majoritatea produselor și echipamentelor sunt importate direct de la parteneri europeni din Germania, Franta, Italia, Portugalia, Polonia, Elvetia, Cehia, Olanda, astfel, nu ezitați să apelați la Comartrade.