Ce este un robinet cu ventil? Modalități de folosire, materiale pentru robinet de închidere flanșă.

Robinetul cu ventil este folosit pentru închiderea, reglarea și conexiunea flanșei. Aplicațiile standard pentru aceste supape sunt: tratarea apei calde, condens, abur, ulei diatermic și alte fluide tehnice.

Tipul de acționare este manuală, cu o temperatură de lucru între 110-300°C.

Material constructiv:

 • inox 316;
 • otel;
 • Fonta.

Tipuri de racord: capete filetante, cu flanșe.

Robinetul cu ventil se montează în instalații sau rețele de transport cu rezistență la coroziune, atac microbiologic și temperatură. Rețeaua este un ansamblu de ramificații de distribuție a apei, gazului, electricității și transportului. Fluidele compatibile instalațiilor pentru robinetul cu ventil sunt: apa, aburul, gazele și produsele petroliere.

Cum folosim un robinet cu ventil? Robinetul cu închidere ventil PN 16.

Robinetul cu închidere ventil PN 16 se utilizează pentru reglarea debitului în instalații și este compus dintr-un element mobil tip disc și cu inel fix (sferoidal).

Denumirea acestei supape vine de la corpul de tip sferoidal cu cele doua jumătăți ale corpului separate de un deflector intern. Deschiderea formează un scan pe un cep (disc) mobil care poate fi înfiletat pentru a închide vana.

Vanele cu ventil pot fi acționate:

 • Automat (au o tijă plană în locul uneia filetate): pentru inchiderea sau deschiderea printr-un sistem de comandă;
 • Manual (tija se învârte ca urmare a acțiunii roții de manevră): cepul este conectat la tija care este acționată la vanele manuale prin înfiletare.
Importanța măsurării debitului: debitmetru profesional

Măsurarea debitului este contorizarea volumului fluid în circulație. Metodele de masurare a debitului constau în forțele produse de fluxul care curge. Pentru tipul de debit avem următoarele modalități de măsurare:

 • debituri mici se recomanda masurarea vitezei fluidului pe o zonă cunoscuta;
 • debituri foarte mari, se pot utiliza metode de trasare pentru a deduce debitul din modificarea concentrației unui colorant sau radioizotop.

Debitometrul profesional este partea integrată a circuitului de admisie, alături de filtrul de aer și conducta de admisie. Forma cilindrică a acestei piese face evidentă utilizarea ei.

Componente:

 • conectorul electric;
 • cele două fire care asigură menținerea temperaturii la un nivel optim;
 • pelicula caldă;
 • grila de protecție;
 • carcasa debitmetrului.

Avantaje: controlul calității, siguranța personalului și eficiența costurilor.

Dacă doriți să achiziționați un debitmetru profesional, potrivit pentru activități industriale, www.comartrade.ro vă pune la dispoziție o gamă diversă de instrumente de măsurare a debitului.

Companii pe piața românească care oferă soluții tehnice și produse profesionale

Pentru selectarea unui model de robinet cu clapetă fluture DPX DPAX, Comartrade vă oferă o gama largă de produse cu adaptare personalizată la cerere.

Comartrade este o companie ce activează pe piața românească pentru a oferi soluții tehnice și produse profesionale clienților din diferite ramuri, astfel, având o gama variată de produse pentru industria alimentară, chimică, petrolieră, a lemnului, constructoare de mașini, producție de energie hidro și termo și multe altele. Compania a reușit să se impună ca un partener de încredere datorită seriozității în abordarea necesităților clienților și calitatea produselor comercializate.

Majoritatea produselor și echipamentelor sunt importate direct de la parteneri europeni din Germania, Franta, Italia, Portugalia, Polonia, Elvetia, Cehia, Olanda, astfel, nu ezitați să apelați la Comartrade.