Rezistențele electrice de încâlzire: ce sunt, la ce ajută și de unde se pot achiziționa

O rezistență electrică de încălzire este un material sau dispozitiv care transformă direct energia electrică în căldură sau energie termică printr-un principiu cunoscut sub numele de încălzire Joule. Încălzirea Joule este fenomenul în care un conductor generează căldură datorită fluxului de curent electric. Pe măsură ce curentul electric trece prin material, electronii sau alți purtători de sarcină se ciocnesc cu ionii sau atomii conductorului creând frecare la scară atomică. Această frecare se manifestă apoi sub formă de căldură.

Rezistențele electrice de încălzire, într-un fel, sunt aproape 100% eficiente, deoarece toată energia furnizată este convertită în forma dorită. Rezistențele de încălzire pot nu numai să conducă căldura, ci și să transfere energie prin lumină și radiații. Cu toate acestea, acest lucru este valabil numai pentru rezistențele ideale. Pierderi mici pot fi derivate din capacitatea și inductanța inerentă a materialului care transformă energia electrică în câmpuri electrice și, respectiv, magnetice.

Cele mai importante caracteristici ale rezistenței electrice de încălzire sunt rezistivitate suficientă, rezistență ridicată la oxidare, coeficient de rezistență la temperatură scăzută, duritate ridicată și punct de topire ridicat.

Aceste rezistențe sunt construite pe scară largă din aliajul de nichel-crom, aliajul de fier-crom-aluminiu, disilicidul de molibden și carbura de siliciu. Acestea sunt urmate de grafit și alte metale refractare care au, în general, rate de oxidare mai mari.

Specificațiile tipice pentru comanda rezistenței electrice de încâlzire sunt puterea sau puterea, temperatura maximă de funcționare, tipul de fluid de proces, materialul învelișului și sursa de alimentare (tensiune și frecvență).

Rezistențele electrice sunt destinate proceselor industriale de prelucrare a diferitelor tipuri de mase și matrițe, de încălzire a utilajelor și recipientelor cu lichide, dar nu numai. Comartrade oferă o gamă diversă de astfel de rezistențe electrice de încâlzire, oferind clienților cele mai bune condiții și produse de înaltă calitate, produse care să fie un real sprijin într-o mulțime de contexte. Toate produsele comercializate pe www.comartrade.ro sunt de cea mai bună calitate, iar acest lucru îl veți putea observa din experiența noastră de pe piață și din recenziile clienților noștri. Oricine poate alege cele mai bune rezistențe electrice care trec cu brio testul timpului și care se dovedesc a fi utile în nenumarate contexte, accesând www.comartrade.ro.