Principalele avantaje și dezavantaje ale schimbătoarelor de căldură

Un schimbător de căldură este un dispozitiv care transferă căldura de la un mediu la altul, care poate funcționa precum un răcitor de ulei hidraulic sau de exemplu care va elimina căldura din uleiul fierbinte folosind apă rece sau aer. Alternativ, un schimbător de căldură poate fi folosit și pentru o piscină, iar în acest caz, schimbătorul de căldură pentru piscină utilizează apă caldă de la un cazan sau un circuit de apă încălzit solar pentru a încălzi apa din piscină. Căldura este transferată prin conducție prin materialele schimbătoare care separă mediile utilizate. Un schimbător de căldură cu carcasă și tub trece fluidele prin și peste tuburi, în timp ce un schimbător de căldură răcit cu aer trece aer rece printr-un miez de aripioare pentru a răci un lichid.

De asemenea, în diferitele tipuri de industrii, scopul schimbătorilor de căldură este de a transfera căldură între două sau mai multe fluide pentru a regla temperatura în timpul procesării alimentelor, băuturilor și produselor farmaceutice. De exemplu, în industria alimentară și a băuturilor, schimbătoarele de căldură fac produsele sigure pentru consum și prelungesc durata de valabilitate prin prevenirea creșterii microbilor dăunători, în prelucrarea laptelui, schimbătoarele de căldură pasteurizează laptele prin creșterea temperaturii laptelui, iar în prelucrarea produselor farmaceutice ajută ca ingredientele din cosmetice și produse farmaceutice să fie amestecate la temperaturi specifice pentru a asigura utilizarea în siguranță și calitatea produsului.

În tabelul de mai jos sunt prezentate principalele avantaje și dezavantaje ale schimbătoarelor de căldură comercializate pe www.comartrade.ro:

Schimbător de căldură pe plăci Schimbător de căldură tubular Schimbător de căldură brazat
Cost pe metru pătrat Scăzut Scăzut Ridicat
Laminare Scăzut Scăzut Mediu/Ridicat
Turbulent Ridicat Mediu Mediu
Cantitatea de regenerare Ridicat Mediu
Cost de întreținere Mediu Scăzut Ridicat
Presiunea de operare Scăzut Ridicată Ridicată
Utilizați cu particule
Materiale de construcție disponibile Bune Bune Bune
Timp de rezidență Scăzut Mediu Mediu
Perioadă de timp Mediu/Bun Mediu/Bun Excelent
Flexibilitatea procesului Mediu Bun Bun

Astfel, pe baza informațiilor de mai sus, accesați www.comartrade.ro și achiziționați schimbătorul de căldură care vi se potrivește.