Principalele avantaje ale folosirii unui reducător de presiune

Presiunea apei tinde să fie ceva la care nu ne gândim decât dacă există ceva în mod evident în neregulă, cum ar fi atunci când apa iese din duș sau robinetul din bucătărie explodează ca și cum ar fi un furtun de incendiu. În realitate, presiunea mare a apei nu arată întotdeauna ca în filme, când presiunea apei face ca totul din baie să explodeze. În schimb, se arată într-un robinet care picură, într-o toaletă care funcționează constant sau în nenumărate alte moduri. În plus, provoacă o varietate de probleme de instalații sanitare, ca să nu mai vorbim de galoane de apă uzată (și de bani).

Un reducător sau regulator de presiune a apei este exact ceea ce sună – reglează debitul de apă care intră în casa ta de la conducta principală de apă. Este o supapă care ajută la reducerea presiunii apei înainte de a ajunge la oricare dintre corpurile sau aparatele dumneavoastră sanitare, deoarece presiunea excesivă duce la o varietate de probleme de instalații, toate care vă costă bani în cele din urmă.

Haideți să vedem care sunt avantajele folosirii unui reducător de presiune:

  • Vă salvează corpurile sanitare – Pentru a evita situații precum acele momente când apa distruge corpurile sanitare pentru că provoacă mici explozii, trebuie folosit reducătorul de presiune și schimbate frecvent garniturile vechi. Un reducător vă ajută să setați presiunea ideală, care prelungește durata de viață a corpurilor dumneavoastră.
  • Vă salvează aparatele – mașina dumneavoastră de spălat, încălzitorul de apă și mașina de spălat vase nu sunt investiții minore. Când apa trece prin ele prea repede, provoacă același tip de probleme ca cele de pe corpurile dumneavoastră sanitare. Reglarea debitului de apă ajută la protejarea acestor aparate, la reducerea reparațiilor și a pieselor de schimb costisitoare și la extinderea duratei de viață a acestora. Este posibil să vă economisiți și garanția, deoarece garanțiile pentru aparate includ adesea linii directoare privind presiunea apei.
  • Reduceți riscul de inundații – orașele fac ocazional schimbări fără ca proprietarii de case sau chiriașii să-și dea seama de impactul potențial al acestor schimbări. Aceasta include trecerea la o nouă conductă de apă, care poate avea o presiune semnificativ mai mare a apei. Dacă v-ați conectat la mașina dumneavoastră de spălat prin furtunuri de cauciuc și există o schimbare în alimentarea cu apă a zonei, este posibil ca furtunul respectiv să cedeze.