Indicatorul de nivel este utilizat pentru măsurarea continuă a nivelului de umplere. Principiul de funcționare se bazează pe un magnet conectat la un flotor care transmite nivelul, fără o sursă suplimentară de alimentare, la o bară indicatoare formată din role magnetice sau clapete.

În plus, diferite întrerupătoare magnetice și senzori de nivel pot fi montate ca accesorii suplimentare.

Indicatoarele de nivel sunt:

1) Indicator de nivel cu sticlă de tip ISN. Aceste tip de indicator de nivel este utilizat pentru măsurarea nivelului lichidelor dintr-un rezervor. Citirea nivelului lichidelor se realizează printr-un tub de sticlă, acesta fiind utilizat în industria alimentară pentru fluidele corozive;

2) Indicator de nivel magnetic. Acest tip de indicator de nivel este folosit pentru verificarea nivelului lichidelor dintr-un rezervor.

Principiul de operare

O cameră de măsură verticală conectată cu recipientul la capete și care conține un flotor magnetic care urcă sau coboară în funcție de nivelul din vas pe principiul vaselor comunicante.

O zona de indicare este atașată, dar care nu intra în contact cu mediul. Aceasta conține role magnetice sau un indicator magnetic care urmărește poziția flotorului din interior pentru a furniza o citire a nivelului din recipient.

Contacte ajustabile, acționate de câmpul magnetic al flotorului din camera de măsură, pot furniza puncte de comutare sau alarme în anumite puncte.

Un senzor care detectează poziția flotorului poate furniza un semnal de iesire de 4/20 mA.

Caracteristicele actui indicator de nivel magnetic:

1) Indicatoare/transmitere de nivel de construcție simplă, potrivite pentru diverse tipuri de aplicații;
2) Indicația nivelului cu ajutorul transmisiei magnetice dintre flotorul intern și indicatorul extern asigură o completă izolare a sistemului fără absolut nicio posibilitate de scurgere;
3) Posibilitatea ajustării semnalizatoarelor de nivel (switch-uri) chiar și la întreaga scală;
4) Excelența la rezistența chimică și mecanică.

Specificații tehnice generale:

1) Lungimi: 0,3…15 m;
2) Precizie: ±3…4 mm;
3) Racorduri: flanșe DN15…DN 25, conform DIN; filete G 1” / 1” NPT;
4) Alte racorduri la cerere;
5) Montaj: by-pass;
6) Materiale: inox AISI316L, PVC, PP, PVDF, PTFE;
7) Indicare locală.

Ce este montarea by-pass?

Într-o cameră de bypass comunicantă montată pe partea laterală a unui vas, un flotor se mișcă cu nivelul mediului de măsurat. Câmpul magnetic poziționat în flotor la înălțimea de scufundare activează afișajul cu role magnetice atașat la exteriorul camerei de bypass, precum și elementele de comutare și de măsurare.

Companii pe piața românească care oferă soluții tehnice și produse profesionale.

Comartrade este o companie ce activează pe piața românească pentru a oferi soluții tehnice și produse profesionale clienților din diferite ramuri, astfel, având o gama variată de produse pentru industria alimentară, chimică, petrolieră, a lemnului, constructoare de mașini, de producție de energie hidro și termo, compania a reușit să se impună ca un partener de încredere datorită seriozității în abordarea necesităților clienților și calitatea produselor comercializate.

Societatea vinde produse precum robineți, schimbătoare de căldură, pompe, rezistențe electrice de încălzire, reductoare de presiune și multe altele din aceeași categorie.

Majoritatea produselor și echipamentelor sunt importate direct de la parteneri europeni din Germania, Franta, Italia, Portugalia, Polonia, Elvetia, Cehia, Olanda, astfel, nu ezitați să apelați la Comartrade.