Acest „gate valve’’ este o supapă care ajută la oprirea fluxului de lichide, dar care se poate folosi și la reglarea debitului. Este cunoscută sub denumirea de supapă cu ecluză și se deschide prin coborârea și urcarea unei „bariere’’ din calea fluidului.

Când această supapă este deschisă la maximum, în general aceasta nu are „obstacole’’ atunci cand un anumit lichid curge prin ea, astfel rezultă că nu are o rezistență foarte ridicată când vine vorba de curgerea lichidelor cu debit foarte mare.

Mărimea căii de curgere deschisă variază în general într-o manieră neliniară, pe măsură ce poarta este ridicată.

Supapele cu gura obișnuită sunt acționate de o tijă filetată care conectează actuatorul (de exemplu, roată de mână sau motor) de la poartă. Ele sunt caracterizate ca având fie o tulpină ascendenta, fie o tulpină care nu se ridică, în funcție de capătul tulpinii care este filetat. Tijele de ridicare sunt fixate pe poartă și se ridică și coboară împreună, pe măsură ce supapa este acționată, oferind astfel o indicație vizuală a poziției supapei.

Dispozitivul de acționare este atașat de o piuliță care este rotită în jurul tijei filetate pentru a o deplasa. Supapele cu tijă care nu se ridică sunt fixate și se rotesc cu acesta. Ele pot avea un indicator de filetare pe tijă pentru a indica poziția supapei, deoarece mișcarea porții este ascunsă în interiorul supapei.

Supapele cu șartă pot avea capete cu flanșe găurite conform standardelor dimensionale ale flanșelor compatibile cu conductele.

Supapele cu gură, în mod obișnuit construite din fontă, oțel inoxidabil, gumental, fontă ductilă.

Supapele cu poartă sunt complet metalice și utilizate pentru proprietatea de cid ultra ridicat pentru a putea etanșa foarte bine regiunile camerei.

Aceste supape sunt folosite ca supape de închidere, ci nu ca supape de reglare, deoarece obturatorul provoacă vibrații puternice în flux și, prin urmare, apare eroziunea rapidă a elementelor de etanșare, precum și sunete zgomotoase și nedorite la închiderea supapei.

Tipuri de supape:

Supapele de poartă pot fi de trei tipuri, în funcție de presiunea de funcționare:

1) Corp plat (până la 16 bari);
2)Corp oval (până la 25 de bari);
3)Corp cilindric (25 – 40 de bari);
4) În garnitura autoclavă (40 – 600 de bari).

Aceste valve sunt în general folosite:

1) Pe conducte și rețele de alimentare a apei potabile;
2) Pe rețele de irigații;
3) Pe rețele de stingere a incendiilor;
4) În stațiile de tratare a apei;
5) În stațiile de pompare;
6) În rezervoare (circuit hidraulic);
7) În sisteme de reglare instalate în mod normal în amonte și în aval de regulator.

Prin urmare, acestea sunt câteva din informațiile pe care vi le putem oferi prin aceasta cale digitală. Pentru mai multe informații, vă așteptăm la sediul nostru Comartrade sau așteptăm să ne adresați întrebări la numărul de telefon afișat pe site-ul nostru.