Filtru Y

Echipamentele industriale cu sisteme de conducte pentru fluide au nevoie de componente de calitate care să nu se defecteze în momentele critice. Filtrul Y ales pentru colectarea resturilor poate face diferența între funcționarea constantă a mașinilor sau oprirea pe durată din cauza reparațiilor costisitoare. Cei însărcinați cu supravegherea utilajelor în funcționarea lor ar trebui să le folosească numai pe cele create de producătorii de filtre Y cu un istoric de calitate dovedită.

Ce este filtrul Y?

Filtrele Y sunt acele filtre în linie care funcționează pentru a permite gazului curat să curgă în motorul unei mașini sau să elimine contaminanții din apa îmbuteliată pe care o achiziționați. Sunt fitinguri de țevi concepute pentru a menține particulele mari departe de fluide.

Nimic nu distruge mașinile mai repede decât particulele libere care pătrund în funcționarea interioară necontrolată. Filtrele Y împiedică acest lucru să se întâmple, deturnând orice elemente solide de la părțile delicate. Filtrele noastre Y, împreună cu restul produselor noastre, sunt certificate sanitar. Aceasta înseamnă că există standarde și practici sanitare înalte pentru proiectarea, fabricarea, instalarea și curățarea echipamentelor sau sistemelor pentru produse lactate și alimentare utilizate pentru manipularea, procesarea și ambalarea produselor consumabile în cazul în care este necesar un grad ridicat de igienizare.

Cum funcționează un filtru Y?

Cea mai simplă explicație pentru scopul unui filtru Y este că preia fluxul contaminat și îl trimite înapoi curățat. Orice lucru care nu este considerat demn este deținut și eliminat la un moment ulterior.

Filtrele Y au mai multe beneficii, printre care menționăm:

  • Filtrele Y pot fi aplicate pe verticală sau pe orizontală. Filtrele de coș se introduc doar pe orizontală, făcând instalarea filtrelor Y mai versatilă și mai ușoară.
    Dimensiunea lor compactă le face mai puțin costisitoare.
  • Ele pot rezista la intervale de presiune mai mari decât garniturile de coș.

Reutilizabilitatea filtrelor Y oferă un avantaj față de filtrele standard compuse din materiale de unică folosință pentru curățarea lichidelor sau gazelor. Proprietarii de afaceri pot economisi bani investind în componente reutilizabile, cum ar fi filtrele Y, în loc să înlocuiască continuu filtrele din materiale mai puțin durabile.