Etanșări mecanice

O etanșare mecanică este pur și simplu o metodă de reținere a fluidului într-un vas (de obicei pompe, mixere etc.) în care un arbore rotativ trece printr-o carcasă staționară sau, ocazional, în care carcasa se rotește în jurul arborelui.

Când etanșați o pompă centrifugă, provocarea este de a permite unui arbore rotativ să intre în zona „umedă” a pompei, fără a permite scăparea unor volume mari de fluid presurizat. Pentru a face față acestei provocări, trebuie să existe o etanșare între arbore și carcasa pompei care să poată conține presiunea procesului pompat și să reziste la frecarea cauzată de rotația arborelui.

De ce să folosești o etanșare mecanică?

Se recomandă folosirea unei etanșări mecanice, deoarece:

  • Nu există nicio scurgere „vizibilă” – garniturile curg vapori, deoarece pelicula de fluid de pe fețe ajung în partea atmosferică a fețelor de etanșare.
  • Modelele moderne de etanșare a cartușului nu deteriorează arborele sau manșonul pompei.
  • Întreținerea zilnică este redusă, deoarece garniturile au arcuri în interior care le fac să se ajusteze automat pe măsură ce fețele se uzează.
  • Sigiliile au fețe ușor încărcate, care consumă mai puțină energie decât etanșarea presetupei.
  • Contaminarea rulmenților este redusă în funcționarea normală, deoarece lubrifiantul nu este afectat de scurgerile de etanșare și spălare.
  • Echipamentul instalației suferă, de asemenea, mai puțin de coroziune dacă produsul este conținut în pompă.
  • De asemenea, vidul poate fi sigilat cu această tehnologie, o problemă pentru ambalare, deoarece aerul a fost aspirat în pompă.
  • Mai puține produse irosite vor economisi bani, chiar și apa este o marfă scumpă și va fi nevoie de mai puțină curățare a zonei.

Astăzi, vă puteți aștepta chiar până că și apa să fie o marfă care vine cu un preț, așadar credem că este esențial să alegeți ceea ce este cel mai bun pentru aplicația dumneavoastră pe termen lung. Comartrade este aici pentru a vă ajuta să identificați care etanșare este cea mai bună pentru dumneavoastră.