Ce este clapeta de sens? Recomandări robineți cu clapetă.

Clapeta de sens este un aparat hidraulic care permite trecerea fluidului de lucru într-un singur sens. Curgerea este blocată în celălalt sens și poate fi deblocata doar prin anumite categorii de supape. Supapa este inclusă în elementele de conectare ale conductei. Pe lângă aceasta se mai numără și adaptoarele, prizele și alte elemente care permit controlarea activității sistemului.

Domenii de aplicare:
1. Fonta;
2. Metal;
3. Plastic.

În funcție de complexitatea modelului acestea sunt acționate fie manual, fie mecanic sau automat.

Clapeta de reglaj fluture se folosește pentru echilibrarea instalațiilor, reglarea vitezelor și debitelor în sistemele de ventilație. Acest tip de clapetă se poate folosi atât pentru sistemele de introducere, cât și pentru cele de evacuare.

Echilibrarea instalațiilor. Când un circuit este bine echilibrat?

Instalațiile de climatizare pot garanta confort termic și costuri mici la energie numai când sunt echilibrate în mod corespunzător și funcționează cu debit variabil. Instalațiile de climatizare sunt de dimensiuni medii și mari.

Un circuit este bine echilibrat dacă:

 • se garantează o funcționare corectă a terminalelor;
 • se evită viteze prea mari ale fluidului, care ar putea constitui cauza unor zgomote și acțiuni de abraziune;
 • se evită viteze prea mari ale fluidului, care ar putea constitui cauza unor zgomote și acțiuni de abraziune;
 • se impiedică funcționarea pompelor în condiții de randament scăzut;
 • se limitează valoarea presiunilor diferențiale care actionează asupra vanelor de reglaj.

De exemplu, în cazul instalațiilor centralizate cu coloane, funcționează, în general, cu debite excesive la etajele inferioare și insuficiente la etajele superioare. Această situație face să apară neomogenități ale temperaturii în interiorul clădirii, zgomote în componentele instalației, costuri ridicate de pompare și eficiență termică scăzută din cauza temperaturilor ridicate de retur.

Avantaje supapă fluture . De ce sa alegi un robinet cu clapeta fluture?

Haideți să vedem care sunt principalele avantaje ale unei supape de tip fluture.

Pentru început, costurile sunt reduse. Acest tip de supapa are o greutate relativ mică și au un cost redus de întreținere;

 • Capacitate mare de curgere;
 • Căderea de presiune în valvă este mai mică;
 • Proiectare sigură la foc;
  Folosit cu medii corozive și chimice;
 • Scurgeri mici ale tijei;
 • Compact, usor.

Companii pe piața românească care oferă soluții tehnice și produse profesionale

Pentru selectarea unui model de robinet cu clapetă fluture DPX DPAX, Comartrade vă oferă o gama largă de produse cu adaptare personalizată la cerere.

Comartrade este o companie ce activează pe piața românească pentru a oferi soluții tehnice și produse profesionale clienților din diferite ramuri, astfel, având o gama variată de produse pentru industria alimentară, chimică, petrolieră, a lemnului, constructoare de mașini, producție de energie hidro și termo și multe altele. Compania a reușit să se impună ca un partener de încredere datorită seriozității în abordarea necesităților clienților și calitatea produselor comercializate.

Majoritatea produselor și echipamentelor sunt importate direct de la parteneri europeni din Germania, Franta, Italia, Portugalia, Polonia, Elvetia, Cehia, Olanda, astfel, nu ezitați să apelați la Comartrade.