Ce este debitmetrul?

Un debitmetru (sau senzor de debit) este un instrument folosit pentru a măsura debitul liniar, neliniar, masic sau volumetric al unui lichid sau al unui gaz. Atunci când alegeți debitmetre, ar trebui să luați în considerare factori intangibili precum familiaritatea personalului uzinei, experiența acestuia în calibrare și întreținere, disponibilitatea pieselor de schimb și timpul mediu dintre istoricul defecțiunilor etc., la locul anumitor fabrici. De asemenea, se recomandă ca acel cost al instalării să fie calculat numai după efectuarea acestor pași.

Una dintre cele mai frecvente greșeli de măsurare a debitului este inversarea acestei secvențe: în loc de a selecta un senzor care va funcționa corect, se încearcă justificarea utilizării unui dispozitiv deoarece este mai puțin costisitor. Acele achiziții „necostisitoare” pot fi cele mai costisitoare instalații. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți mai bine debitmetrele, dar puteți vorbi oricând cu angajații noștri de aplicații dacă aveți provocări speciale în măsurarea debitului.

Primul pas în selectarea senzorului de debit este de a determina dacă informațiile despre debit trebuie să fie continue sau totalizate și dacă aceste informații sunt necesare local sau de la distanță. Dacă de la distanță, transmisia ar trebui să fie analogică, digitală sau partajată? Și, dacă este partajată, care este frecvența necesară (minimă) de actualizare a datelor? Odată ce se răspunde la aceste întrebări, ar trebui să aibă loc o evaluare a proprietăților și a caracteristicilor de curgere ale fluidului de proces și ale conductelor care vor găzdui debitmetrul, iar după vă puteți apuca de căutat un debitmetru care se pliază nevoilor dumneavoastră.

Astfel, sunteți în căutarea unor instrumente de măsurare a debitului? Comartrade prin intermediul site-ului web www.comartrade.ro oferă o gamă diversificată de instrumente de măsurare a debitului, instrumente care vă pot salva de eventuale momente neplăcute. La Comartrade, punem accent pe calitate. Vizitați site-ul nostru și alegeți debitmetrul potrivit.