Avantajele folosirii unei pompe de apă cu diafragmă

Manevrând o gamă largă de vâscozități – atât caustice, cât și abrazive, pompele cu diafragmă sunt unele dintre cele mai versatile pompe din lume. De exemplu, pompele cu diafragmă au proprietăți foarte semnificative, ceea ce le face deosebit de potrivite pentru utilizarea în agricultură pe bare de pulverizare și pulverizatoare cu aer.

O pompă cu diafragmă constă din diafragme de cauciuc care sunt acționate într-un ciclu deschis și închis printr-o tijă care mișcă diafragma de cauciuc. Tija este de obicei mișcată de aer sau de un motor electric. Diafragma închide camera de fluid forțând materialul să iasă din pompă și apoi direcția diafragmei este comutată de mișcarea tijei creând un efect de tragere și aducând material nou în pompă.

Ori de câte ori mutați un material, fie că este vopsea, substanță chimică sau orice altă substanță, este posibil să evaluați adesea o pompă cu diafragmă ca o opțiune potențială pentru a transfera material sau chiar pentru a alimenta un pistol de pulverizare. Indiferent de aplicația specifică, este bine să aveți o înțelegere aprofundată a avantajelor și dezavantajelor pompelor cu diafragmă pentru a înțelege dacă vor funcționa bine pentru nevoile dumneavoastră.

Haideți să vedem care sunt principalele avantaje ale folosirii unei pompe de apă diafragmice:

  • Volum mare de deplasare – Pompele cu diafragmă pot mișca volume semnificative de material. De exemplu, o pompă standard cu diafragmă va putea de obicei să miște în siguranță aproximativ 250 de litri pe minut de material. Acest lucru face din pompele cu diafragmă o soluție perfectă pentru transferul de materiale între butoaie, umplerea băilor chimice și aplicații similare.
  • Rezistență mare la uzură – Pompele cu membrană acționate de aer nu au multe puncte de frecare, deoarece singura secțiune a unei pompe cu membrană care contactează materialul este diafragma. În comparație cu alte tipuri de pompe, cum ar fi o pompă cu piston, care are un piston care se deplasează printr-un cilindru care se poate uza în timp.
  • Varietate de opțiuni de antrenare – Pompele cu diafragmă pot fi alimentate de un motor electric și aer comprimat, făcându-le versatile în aplicare.
  • Disponibil în modele de calitate alimentară – Dacă aveți nevoie de echipamente pentru a fi evaluate pentru aplicații sanitare, atunci o pompă cu diafragmă va fi o soluție perfectă, deoarece multe sunt pregătite pentru calitate alimentară.
  • Capabil să ridice material – Pompele cu diafragmă au o înălțime de ridicare care se referă la câți picioare verticale din care pompa va trage materialul în mod eficient. Capacitatea de a aspira materialul în sus face ca o pompă cu diafragmă să fie o opțiune excelentă pentru mutarea materialului dintr-o zonă cum ar fi un puț.