Avantajele folosirii unor electroventile

Electroventilele sunt caracterizate de o gamă aparte de supape moderne folosite pentru conducte și au diverse scopuri. În viața de zi cu zi, astfel de electrovintile sunt utilizate în numeroase industrii, precum cea a automobilelor, echipamentelor speciale, sistemelor de alimentare cu apă și sistemelor de udare și încălzire automată.

Totuși, care sunt principalele avantaje pe care acestea le aduc? Comartrade a făcut o scurtă listă cu câteva avantaje pe care electroventilele le pot aduce:

  • Scurgerea externă poate fi complet blocată, iar scurgerea internă poate fi, de asemenea, controlată cu ușurință, astfel încât să se asigure siguranța în utilizare – Scurgerile interne și externe sunt un element esențial al siguranței. Alte supape de control automat extind de obicei tija supapei și controlează rotația sau mișcarea bobinei cu ajutorul unui actuator electric, pneumatic, hidraulic. Există o problemă care trebuie rezolvată a scurgerii externe de etanșare dinamică din cauza mișcării lungi a tijei supapei. Dar electroventilele funcționează pe baza forței electromagnetice care acționează asupra miezului de fier sigilat în manșonul de izolare magnetică. Nu există etanșare dinamică, astfel încât scurgerea este ușor de blocat.
  • Funcționarea este simplă, conectată convenabil la computer, iar prețul este mic – Electroventilul are o structură simplă și un preț scăzut și este ușor de instalat și întreținut în comparație cu alte tipuri de actuatoare, cum ar fi supapele de reglare. In plus, sistemul de autocontrol format din electrovalva este mult mai simplu si pretul este mult mai mic.
  • Timp de răspuns rapid, consum redus de energie și greutate redusă – Timpul de răspuns al electroventilului poate fi scurt de câteva milisecunde. Datorită buclei autonome, este mai sensibilă decât alte supape de control automate. Electroventilul bine proiectat are un consum redus de energie și este un produs care economisește energie. De asemenea, poate menține automat poziția supapei prin acțiunea de declanșare și nu consumă electricitate deloc. Electroventilul are o dimensiune mică, ceea ce economisește spațiu.
  • Funcția este simplă și ușor de utilizat – Electroventilele au de obicei doar două stări de comutare, pornit și oprit, și sunt ușor de instalat și utilizat în aplicațiile practice. Cu toate acestea, miezul supapei poate fi doar în două poziții limită și nu poate fi ajustat continuu, astfel încât precizia ajustării este, de asemenea, limitată. Electrovalvele au cerințe ridicate pentru curățenia mediului. Mediul granular nu poate fi aplicat, astfel încât impuritățile trebuie filtrate. În plus, mediile vâscoase nu sunt potrivite, iar intervalul de vâscozitate al mediului pentru un anumit produs este relativ îngust.
  • Diverse modele și aplicații largi – Deși există unele insuficiențe, avantajele electroventilelor sunt încă remarcabile. Deci, este proiectat în toate tipurile de produse pentru a satisface diferite nevoi, electroventilele sunt utilizate pe scară largă într-o gamă largă de aplicații.